Maminčina cibulačka

Recept na velmi jednoduchou, rychlou a výbornou polévku, kterou každý připravuje trochu jinak.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Dvě až tři velké cibule oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. V menším hrnci na polévku rozpustíme dvě lžíce sádla, přidáme cibuli a delší dobu na mírném ohni mícháme a necháváme pozvolna měknout, nespěcháme. Cibule zesklovatí a příjemně provoní kuchyni.

Když začne cibule chytat barvu, zakápneme trochou bílého vína a poté zalijeme vývarem, můžeme zalít jen vodou a přihodit bujonovou kostku. Ale samozřejmě je lepší domácí vývar. Cibulačku povaříme zhruba čtvrt hodiny, dosolíme a dochutíme pepřem. Kdo má raději hustší verzi polévky, zahustí opraženou moukou.

Maminčinu cibulačku podáváme s opečenými chlebovými krutony.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina cibulačka

Zpět na recept