Výborná cibulačka s vínem

Recept na polévku z cibule, která opravdu skvěle zahřeje. A chutná skvěle!


4.712x
75 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a cibuli osmažíme na mírném plameni, až má hnědou barvu. Smažíme pomalu a dlouho, cibule je hotová asi za 20 minut.

Osmaženou cibuli posypeme hladkou moukou a promícháme. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Vše zalijeme vývarem.

Polévku cibulačku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut.

Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Čedar nastrouháme na jemno.

Cibulačku s vínem rozlijeme do hlubokých talířů, poklademe 2 - 3 plátky bagetky, posypeme sýrem a horkou podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná cibulačka s vínem

Zpět na recept