Cibulačka se sýrovými toasty

Jemná polévka inspirovaná francouzskou kuchyní vám dodá tolik potřebnou vlákninu a dokonale zahřeje.


3.04x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s tymiánem doměkka. Měkou cibuli dusíme dál pod pokličkou na vyšší teplotu. Cibulku podlijeme dezertním vínem a necháme ho vyvařit.

Do hrnce se základem cibulačky přilijeme vývar a dál vaříme 20 minut. Cibulačku dochutíme čerstvě mletým pepřem a osolíme.

Plátky bílého pečiva opečeme na suché pánvi nebo nad toastovačem, zakapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem. Do hlubšího talíře položíme první sýrový toast, přelijeme porcí polévky a dozdobíme druhým kouskem pečiva.

Abychom dosáhli efektu rozteklého sýru, můžeme misky s cibulačkou vložit do trouby předehřáté na 200 °C a zapéct.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulačka se sýrovými toasty

Zpět na recept