Krémová cibulačka

Recept, na který zužitkujeme nadbytek bílé cibule. Polévka není složitá na přípravu ani na suroviny.


0.00x
30 min

Ingredience

1 kgcibule
2-3 ksbrambory
smetana ke šlehání 33%
balzamikový ocet
sůl
mletý černý pepř
olej
tymián
majoránka
zeleninový vývar

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji ji pozvolna restujeme až dohněda. Přidáme na kostky nakrájené brambory, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do změknutí brambor. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme

Cibulačku zjemníme smetanou. Dochutíme octem, tymiánem a majoránkou. Podle potřeby ještě dosolíme. A můžeme podávat. Krémovou cibulačku zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami, můžeme doplnit o krutony.

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.

Recept

Videorecept: Domácí utopenci s pořádnou dávkou cibule a kysaného zelí

Špekáčky, kysané zelí a cibule - to je základ receptu na nejlepší domácí utopence, které k pivu nemají chybu. Naučte se je podle jednoduchého videonávodu i vy.

Videorecept:

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena