Maminčin medovník

Recept na domácí medovník se snadnou přípravou.


4.19x
60 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
70 gmáslo
10 lžicmléko
3 lžícemed
160 gcukr krupice
500 ghladká mouka
2 lžičkyjedlá soda

krém

250 gmáslo
1-2 lžícerum
2 ksžloutek
0.5 lmléko
2 lžícekáva
150 gcukr moučka
1.5 balíčkuvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

V hrnci svaříme 10 lžic mléka s krupicovým cukrem, medem, vejci a máslem. Směs vaříme za stálého míchání. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Směs necháme vychladnout. Hladkou mouku prosejeme do mísy, k mouce přidáme vychladlou směs a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na tenkou kulatou placku. Každou placku pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 8 minut. Okraje okrájíme ostrým nožem, vytvoříme stejně velké placky a zbytky těsta rozemeleme na strouhanku, kterou použijeme k dozdobení medovníku. V 1/2 litru mléka uvaříme podle návodu na obalu vanilkový pudinkový prášek, přiklopíme a necháme vychladnout. Pudink nesladíme. Zatím utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidáváme pudink a uvařenou a na pokojovou teplotu vychladlou kávu. Nakonec vmícháme rum podle chuti. Hladkým krémem prokládáme vychladlé pláty těsta, končíme krémem, kterým potřeme i okraje medovníku a posypeme strouhankou z těsta. Maminčin medovník uložíme do chladu a necháme alespoň jeden den odpočinout.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maminčin medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena