Maminčin medovník

Recept na domácí medovník se snadnou přípravou.


4.19x
60 min

Postup přípravy

V hrnci svaříme 10 lžic mléka s krupicovým cukrem, medem, vejci a máslem. Směs vaříme za stálého míchání. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Směs necháme vychladnout.

Hladkou mouku prosejeme do mísy, k mouce přidáme vychladlou směs a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na tenkou kulatou placku. Každou placku pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 8 minut. Okraje okrájíme ostrým nožem, vytvoříme stejně velké placky a zbytky těsta rozemeleme na strouhanku, kterou použijeme k dozdobení medovníku.

V 1/2 litru mléka uvaříme podle návodu na obalu vanilkový pudinkový prášek, přiklopíme a necháme vychladnout. Pudink nesladíme. Zatím utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidáváme pudink a uvařenou a na pokojovou teplotu vychladlou kávu. Nakonec vmícháme rum podle chuti.

Hladkým krémem prokládáme vychladlé pláty těsta, končíme krémem, kterým potřeme i okraje medovníku a posypeme strouhankou z těsta.

Maminčin medovník uložíme do chladu a necháme alespoň jeden den odpočinout.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin medovník

Zpět na recept