Malinovo-borůvkový džem

Kombinací borůvek a malin získáme džem výrazné chuti a barvy.


4.612x
45 min

Postup přípravy

Než začneme vařit džem, připravíme si asi 5 čtvrtlitrových sklenic s víčkem. Sklenice i víčka důkladně umyjeme v horké vodě a pak vysušíme. Maliny s borůvkami nasypeme do velkého hrnce a lehce je pomačkáme třeba šťouchadlem na brambory. Gelfix promícháme se dvěma lžícemi cukru, smícháme s ovocem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. K ovoci přidáme zbytek cukru, opět za stálého míchání přivedeme k varu (ovocná směs musí probublávat) a vaříme 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do džemu asi 1/4 lžičky kyseliny citronové a zamícháme. Malinovo-borůvkový džem ihned plníme do sklenic, které zaděláme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Džem je výborný na čerstvý chléb s máslem, bílé pečivo, palačinky i koláče.

Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky

Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.

Džemy

user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Malinovo-borůvkový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena