Rozpuštěný tuk vyšleháme s vanilkovým cukrem, skořicí a 40 g moučkového cukru. Zašleháme žloutky a nakonec mouku a mák. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj zbylý moučkový cukr. Po částech jej opatrně přidáme do těsta. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Smetanu ke šlehání vyšleháme. Zakysané smetany smícháme s vanilkovým cukrem, šlehačkou a na malé kousky pokrájenými jahodami.
50 ml vody smícháme s citronovou šťávou a želatinou. Na mírném ohni zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do připravené náplně a potřeme jí makový piškot.
Jahody nakrájíme na plátky a poklademe jimi koláč. Druhou želatinu připravíme dle návodu na obalu a rovnoměrně jí přelijeme jahody.
Makový piškot s jahodami dáme ztuhnout do lednice. Zhruba po 2 hodinách můžeme podávat.