Makový piškot s jahodami

Piškotové těsto vylepšené mákem s krémem ze zakysané smetany. Koláč je výborný s čerstvými i mraženými jahodami.


5.03x
150 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
0.3 lžičkyskořice
100 gcukr moučka
100 gmák
1 balenívanilkový cukr
70 ghladká mouka
100 gtuk na pečení

na ozdobu

500 gjahody

náplň

300 gjahody
4 lžícecukr moučka
1 balenívanilkový cukr
2 kelímkyzakysaná smetana
1.5 lžícecitronová šťáva
250 mlsmetana ke šlehání
1 baleníželatina v prášku

poleva

1 baleníželatina v prášku

Postup přípravy

Rozpuštěný tuk vyšleháme s vanilkovým cukrem, skořicí a 40 g moučkového cukru. Zašleháme žloutky a nakonec mouku a mák. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj zbylý moučkový cukr. Po částech jej opatrně přidáme do těsta. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 C. Upečený piškot necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme. Zakysané smetany smícháme s vanilkovým cukrem, šlehačkou a na malé kousky pokrájenými jahodami. 50 ml vody smícháme s citronovou šťávou a želatinou. Na mírném ohni zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do připravené náplně a potřeme jí makový piškot. Jahody nakrájíme na plátky a poklademe jimi koláč. Druhou želatinu připravíme dle návodu na obalu a rovnoměrně jí přelijeme jahody. Makový piškot s jahodami dáme ztuhnout do lednice. Zhruba po 2 hodinách můžeme podávat.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makový piškot s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena