Makovec

Náš tradiční makovec bude nejlepší, když všechny suroviny necháme před přípravou zahřát na pokojovou teplotu.


2.9891x
60 min
2×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky do bílků. Do mísy dáme hrubou mouku s práškem do pečiva a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu předehřejeme na 180 st. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáme žloutky a utřeme. Za stálého míchání přidáme vanilkový cukr a moučnou směs s mákem, pak vmícháme strouhanou čokoládu a vlažné mléko. Nakonec ušleháme bílky do sněhu se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta. Dortovou nebo bábovkovou formu vymažeme a vysypeme, těsto do ní naplníme. Makovec pečeme asi 40 minut a prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo a nekleslo. Po upečení necháme makovec vychladnout, vyklopíme a potřeme rozehřátou zavařeninou a po zaschnutí polijeme čokoládovou polevou, případně ozdobíme. Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena