Do trošky vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí. Přikryjeme, dáme do tepla a necháme vykynout. Mezitím si prosijeme mouku a osolíme ji. Přídáme vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vše zpracujeme na středně tuhé těsto.
Hotové těsto necháme chvilku vykynout. Z těsta tvarujeme 10 cm dlouhé válečky.
Vymastíme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a klademe na něj válečky. Ty pak necháme 10 - 15 minut vykynout.
Po vykynutí pečeme válečky při mírné teplotě 170 - 190 stupňů.
Upečené válečky rozkrájíme na 2 cm dlohé kousky. Vložíme je jedné mísy. Půl litru mléka uvaříme a přelijeme jím upečené kousky v míse. Mléko však musí být vroucí.
Nakonec kousky posypeme cukrem a mákem. Kdo chce, může přidat i trochu medu.