Makové opékance

Netradiční sladké jídlo z kynutého těsta. Náročnější na přípravu, ale rozhodně výjimečné.


2.9271x
120 min

Postup přípravy

Do trošky vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí. Přikryjeme, dáme do tepla a necháme vykynout. Mezitím si prosijeme mouku a osolíme ji. Přídáme vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vše zpracujeme na středně tuhé těsto. Hotové těsto necháme chvilku vykynout. Z těsta tvarujeme 10 cm dlouhé válečky. Vymastíme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a klademe na něj válečky. Ty pak necháme 10 - 15 minut vykynout. Po vykynutí pečeme válečky při mírné teplotě 170 - 190 stupňů. Upečené válečky rozkrájíme na 2 cm dlohé kousky. Vložíme je jedné mísy. Půl litru mléka uvaříme a přelijeme jím upečené kousky v míse. Mléko však musí být vroucí. Nakonec kousky posypeme cukrem a mákem. Kdo chce, může přidat i trochu medu.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makové opékance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena