Makarony ala Carbonare

Chuťově naprosto úžasná kombinace, zachutnala i rodinným odpůrcům těstovin.


4.26x
25 min

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a anglickou slaninu, nakrájenou na kostičky, osmahneme. Po chvíli přidáme hrášek a dohromady prohřejeme. Kvalitní makarony uvaříme podle návodu na obalu. Během vaření těstovin si připravíme žloutkovou směs. V misce rozšleháme žloutky, do kterých přilijeme asi 1 sběračku vody z vařících se těstovin a za stálého míchání přisypeme najemno nastrouhaný parmazán. Jemně opepříme a vsypeme petrželku (možno i jiné bylinky). Vzhledem k tomu, že parmazán je slaný již sám o sobě, přisolujeme jen velmi opatrně. Makarony nescedíme úplně, ale jen tak, aby nám v hrnku ještě tak 2 - 3 dl vody zůstaly. Těstoviny i s vodou vysypeme na pánev se slaninou a společně ohřejeme. Stačí chvíle, aby větší část vody ještě zůstala v pánvi a nestihla se odpařit. Pánev stáhneme z plotny a za stálého míchání vlíváme žloutkovou směs. Makarony se krásně obalí směsí a vznikne na nich jemná vláčná krusta - těstíčko. Nesmíme nechávat na horké pánvi příliš dlouho, žloutky by se zcela srazily. Kdo má sýr opravdu rád, může ještě hotové makarony ala Carbonare posypat nastrouhaným parmazánem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makarony ala Carbonare

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena