Maďarský pstruh

Smažený a zároveň grilovaný pstruh. Okořeněný a potíraný máslem.


4.012x
20 min

Ingredience

0.5 kgpstruh

podle chuti

1 lžičkasůl
1 lžičkamletý černý pepř

na potření

máslo

podle potřeby

citron
olej na fritování

na obalení

200 dkghladká mouka

na ozdobu

1.5 ksčervená paprika
1.5 ksžlutá paprika

Postup přípravy

Rozmrazeného pstruha důkladně oplachujeme ve studené vodě za neustálého masírování pod vodou - pro zbavení se rybího pachu (ruka nesmí na těle pstruha klouzat). Vydlabeme oči. Pstruha osolíme, opepříme zvenčí i zevnitř, poté důkladně obalíme hladkou moukou ze všech stran, nezapomeneme na vnitřek ryby. Fritovací hrnec rozpálíme na 180 °C a na 5 minut pstruha ponoříme do oleje. Poté ho grilujeme na 220 °C dalších 5 min. Potíráme máslem. Po vyjmutí z grilu pstruha pokapeme citronem. Maďarského pstruha podáváme se zeleninovou oblohou (očištěnou a nakrájenou paprikou), vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
user-icon

autor Laco-Hasan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maďarský pstruh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena