Klasický maďarský guláš

Maďarský guláš tak, jak jsme ho jedli kdysi.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky průměrně po 25 g (4 ks na porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji do růžova na 2/3 tuku,
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme.
Pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme. (V průběhu dušení masem mícháme, popřípadě je podléváme trochou horké vody.)

V polovině dušeni přidáme na kolečka krájené, očištěné papriky, podušené na zbylém tuku, majoránku a guláš dodusíme doměkka.

Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem nebo těstovinami. 

Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami.
Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasický maďarský guláš

Zpět na recept