Klasický maďarský guláš

Maďarský guláš tak, jak jsme ho jedli kdysi.


5.01x
90 min

Ingredience

13.5 gčesnek
30 gsůl
225 gpaprika
1 gmajoránka
255 gcibule
600 gvoda
1 gmletý pepř
23 gpálivá paprika
20 gmletá sladká paprika
150 gškvařené sádlo
1000 ghovězí maso přední b. k. nebo kližka

Postup přípravy

Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky průměrně po 25 g (4 ks na porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji do růžova na 2/3 tuku,
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme.
Pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme. (V průběhu dušení masem mícháme, popřípadě je podléváme trochou horké vody.)

V polovině dušeni přidáme na kolečka krájené, očištěné papriky, podušené na zbylém tuku, majoránku a guláš dodusíme doměkka.

Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem nebo těstovinami. 

Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami.
Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasický maďarský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena