Náš maďarský zabíjačkový guláš

Recept na zabíjačkový guláš. Ten je u nás prvním teplým jídlem, které se na zabíjačce podává s čerstvě upečeným chlebem. Je to velká pochoutka.


5.010x
60 min

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko a vepřová játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky, játra na proužky nebo kostky. Vepřový mozeček dáme na síto, ponoříme na chvíli do horké vody, poté ho zchladíme a ponoříme na 30 minut do studené vody. Pomocí prstů opatrně odstraníme blány s cévami, znovu omyjeme a necháme na sítu dobře odkapat od vody. Očištěný vepřový mozeček poté nakrájíme na malé kousky.

V hrnci necháme rozehřát vepřové sádlo, vsypeme cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme obě mleté červené papriky a za stálého míchání necháme zcela rozpustit v horkém tuku. Do základu vmícháme kostky vepřového plecka, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a opékáme, dokud na mase nebude pěkná kůrčička. Poté podlijeme malým množstvím horké vody, vydusíme až na tuk, znovu podlijeme malým množstvím horké vody a tento postup opakujeme několikrát. Pod poklicí dusíme za občasného podlití horkou vodou téměř doměkka.

Základ na zabíjačkový guláš nesolíme a nezahušťujeme moukou! Gulášová šťáva se zahustí a přirozeně ochutí rozpadlou cibulkou. Poté přidáme játra a zprudka restujeme několik minut. Zalijeme horkou vodou do výšky masa, přidáme vepřový mozeček, osolíme podle chuti a pár minut ještě vaříme. Na závěr do guláše přisypeme majoránku, promícháme a vypneme plamen. Do hotového zabíjačkového guláše přidáme prolisovaný česnek a pod pokličkou necháme chvíli odstát.

Horký maďarský zabíjačkový guláš ihned servírujeme a podáváme nejlépe v hlubokých talířích. Nejlepší přílohou je čerstvě upečený domácí chléb.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Náš maďarský zabíjačkový guláš

Zpět na recept