Maďarské zelné závitky

Nenáročný recept na pečení zelných nebo kapustových listů plněných masovou směsí.


4.25x
75 min

Postup přípravy

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

V ohnivzdorné míse necháme zesklovatět nakrájenou slaninu společně s cibulí do světle hněda, přidáme mleté maso, rýži, sůl a osmahneme. Po vychladnutí do směsi vmícháme vejce.

Spařené zelné listy (lze obměnit za kapustové) naplníme masovou směsí a silnějším koncem stáčíme. Závitky sepneme párátkem a pečeme za občasného podlití asi 1 hodinu.

K maďarským zelným závitkům se jako příloha hodí brambory nebo bramborová kaše.
user-icon

autor noa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské zelné závitky

Zpět na recept