Maďarské langoše

Tohle je originální recept na LANGOS, ostatní přísady byly modifikovány většinou pouličními prodejci a neznalostí ostatních. Langoše se totiž dělaly ze zbytků těsta k pečení chleba. A na maďarské "puszta" se chléb pekl jenom jednou za týden.


3.4257x
60 min
6×

Postup přípravy

Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla. Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme. Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.

Na válu rozdělíme těsto na langoše na malé bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.

Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.

V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme, 10 sekund ze strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.

Hotové maďarské langoše odložíme na savý papír, osolíme před konzumací dle chuti.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská