Vaření.czReceptyMaďarská zelňačka s uzeným

Maďarská zelňačka s uzeným

Recept na zelňačku, jak se dělá u sousedů v Maďarsku - z uzeného a s brambory a smetanou.


3.0177x
120 min
2×

Ingredience

500 gbrambory
300 mlsmetana ke šlehání
1.5 kghlávkové zelí
1 kguzené maso (žebra)

podle chuti

česnek
cibule
kmín
bobkový list
nové koření
celý černý pepř

podle potřeby

máslo
mléko
hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Maso vložíme spolu s kořením, cibulí a česnekem do hrnce a uvaříme jej doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a obereme, případně nakrájíme na kousky. Vývar scedíme. Než se maso uvaří, očistíme si zelí a nakrájíme jej na na asi 5mm nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Do scezeného vývaru vložíme zelí s brambory a vaříme, dokud nezměknout. Z másla a mouky připravíme jíšku (přidáme do ní trochu cibule a česneku. Jíškou zahustíme základ. V mléce rozkvedláme mouku a směsí ještě trochu zahustíme polévku. Nakonec zelňačku zjemníme smetanou (33%), dochutíme trochou octa a přidáme maso. Maďarskou zelňačku s uzeným a smetanou necháme už jen prohřát a podáváme. Nejlépe s chlebem.
user-icon

autor hanzberky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maďarská zelňačka s uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena