Maďarská zelňačka s uzeným

Recept na zelňačku, jak se dělá u sousedů v Maďarsku - z uzeného a s brambory a smetanou.


3.0177x
120 min
2×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Maso vložíme spolu s kořením, cibulí a česnekem do hrnce a uvaříme jej doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a obereme, případně nakrájíme na kousky. Vývar scedíme.

Než se maso uvaří, očistíme si zelí a nakrájíme jej na na asi 5mm nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Do scezeného vývaru vložíme zelí s brambory a vaříme, dokud nezměknout.

Z másla a mouky připravíme jíšku (přidáme do ní trochu cibule a česneku. Jíškou zahustíme základ. V mléce rozkvedláme mouku a směsí ještě trochu zahustíme polévku. Nakonec zelňačku zjemníme smetanou (33%), dochutíme trochou octa a přidáme maso.

Maďarskou zelňačku s uzeným a smetanou necháme už jen prohřát a podáváme. Nejlépe s chlebem.
user-icon

autor hanzberky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarská zelňačka s uzeným

Zpět na recept