Zdravá a chutná polévka především pro alergiky a vegetariány
Hodnocení
3.1
/ 5 (103x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
sůl
2 ks
cibule
mletý bílý pepř
1 l
zeleninový vývar
2 lžíce
rostlinný olej
300 g
sušená cizrna
čerstvá petrželka
3 ks
kedluben
Postup přípravy
Cizrnu si den předem namočíme do 1 l vody.
Druhý den oloupeme cibuli a kedlubny, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji ve velkém kastrolu. Vše zalijeme vývarem.
Cizrnu slijeme, necháme okapat, přidáme k zelenině, hrnec přiklopíme a na pírném plameni vaříme do změknutí. Doba se podle stáří cizrny pohybuje mezi 45 až 60 minutami.
Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme sypané čerstvou petrželkou.