Luštěninové rizoto

Recept na zdravé rizoto z luštěnin.


5.04x
75 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 dlolej
150 gcibule
250 grýže natural
100 gčervené fazole
100 gsterilovaná kukuřice
100 gbílé fazole

podle chuti

libeček
drcený kmín
mořská sůl

Postup přípravy

Směs fazolí namočíme na 6 hodin a vaříme doměkka. Přibližně 10 minut před koncem varu luštěninové rizoto osolíme. Rýži vaříme zvlášť, nejlépe asi 20 minut v tlakovém hrnci. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme prolisovaný česnek a drcený kmín, smícháme s fazolemi, rýží a sterilovanou kukuřicí. Rizoto dochutíme libečkem, mořskou solí a v pekáči zapékáme asi 30 minut. Luštěninové rizoto ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme se zelným salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luštěninové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena