Losos v závinu se sýrovou omáčkou

Opečený losos v listovém těstě se sýrovou omáčkou.


3.180x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso z lososa nakrájíme na plátky nebo steaky (jsou lepší). Ty osolíme, opepříme a okořeníme kořením na ryby a gyrosem. Následně je opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.

Hotové maso naskládáme na předem rozválené listové těsto a zabalíme jako závin. Závin osolíme, opepříme a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Poté závin přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Dokud není závin zlatavý.

Zatím si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme tavený sýr. Osolíme jej, opepříme a rozředíme smetanou do omáček.

Hotový závin nakrájíme a podáváme teplý a přelitý sýrovou omáčkou.
user-icon

autor Gabi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos v závinu se sýrovou omáčkou

Zpět na recept