Vaření.czReceptyLosos s limetkovou omáčkou

Losos s limetkovou omáčkou

Minutkový losos s limetkovo-řeřichovou omáčkou mile překvapí svojí kombinací chutí. Recept na hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.427x
45 min

Ingredience

2 porcelosos s kůží

omáčka

2-3 lžičkycukr
1 lžícemáslo
100 mlbílé víno
1 lžičkahladká mouka
200-250 mlzeleninový vývar
1 lžícelimetková šťáva
1 lžícečerstvá řeřicha
0.3 lžičkylimetková kůra

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Porce lososa očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Opečené porce ryby přendáme do zapékací mísy a vložíme asi na 10 - 12 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku z ryby rozpustíme máslo a vmícháme mouku, kterou necháme jemně zrůžovět. Pak přidáme víno, cukr, limetkovou šťávu a kůru. Vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme na mírném teple asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Podle potřeby přiléváme vývar, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty. Nakonec do omáčky vmícháme řeřichu a podle potřeby ochutíme solí a pepřem. Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme limetkovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Ryby v dietním jídelníčku

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Losos s limetkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena