Losos s limetkovou omáčkou

Minutkový losos s limetkovo-řeřichovou omáčkou mile překvapí svojí kombinací chutí. Recept na hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.427x
45 min

Postup přípravy

Porce lososa očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Opečené porce ryby přendáme do zapékací mísy a vložíme asi na 10 - 12 minut do trouby předehřáté na 160 °C.

Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku z ryby rozpustíme máslo a vmícháme mouku, kterou necháme jemně zrůžovět. Pak přidáme víno, cukr, limetkovou šťávu a kůru. Vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme na mírném teple asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Podle potřeby přiléváme vývar, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty. Nakonec do omáčky vmícháme řeřichu a podle potřeby ochutíme solí a pepřem.

Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme limetkovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Ryby v dietním jídelníčku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s limetkovou omáčkou

Zpět na recept