Losos s celerovým salátem

Vyzkoušejte recept na přípravu lososa s lehkým celerovým salátem, který je vhodný pro sváteční chvíle jako jsou Vánoce.


5.03x
90 min
1×

Postup přípravy

Porce lososa s kůží očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu odležet.

Připravíme si celerový salát. 0loupanou šalotku nasekáme nadrobno. Oloupaný celer vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a vaříme doměkka. Uvařený celer slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Vychladlý celer necháme okapat, poté ho nastrouháme na jemné nudličky a promícháme s jemně nastrouhanou karotkou a šalotkou. Salát ochutíme solí, mletým černým pepřem, octem a cukrem a promícháme se lžící oleje.

Na dobře rozehřátém oleji pečeme filety při střední teplotě nejdříve kůží dolů, dokud nebude propečená a maso z boku nezbělá do 1/3 výšky filetu. Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 - 7 minut. Pak filety vyjmeme a na výpeku necháme rozpustit máslo, do kterého vmícháme nsekanou petrželku. Vše krátce prohřejeme a odstavíme z tepla.

Připravené filety lososa rozdělíme na porce, přelieme máslovým výpekem s petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s celerovým salátem a oblíbenou bramborovou přílohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s celerovým salátem

Zpět na recept