Losos na zázvoru s citronovým máslem

Vyzkoušejte snadný recept na lososa naloženého v zázvorové marinádě, kterého připravujeme jako minutku. Lososa podáváme s citronovým máslem, které chuť ryby výborně doladí.


4.210x
45 min

Postup přípravy

Porce lososa s kůží očistíme a naložíme do marinády připravené ze strouhaného zázvoru, oleje, utřeného česneku a Tamari omáčky. Lososa necháme v chladu asi 2 hodiny odležet.

Mezitím si připravíme citronové máslo. Změklé máslo utřeme s nastrouhanou citronovou kůrou a solí do hladka. Poté za stálého míchání přikapáváme citronovou šťávu a nakonec vmícháme drobně nasekanou petrželku. Máslo necháme v chladu zpola ztuhnout a potom z něj tvarujeme pomocí lžičky kuličky, které uchováme v lednici.

Lososa vyjmeme z marinády, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na malém množství oleje pečeme rybu nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne (to trvá asi 4 - 5 minut) a poté porce otočíme a krátce dopečeme. Takto připraveného lososa na zázvoru zakryjeme ještě na 3 minuty alobalem a můžeme servírovat.

Porce lososa ozdobíme plátkem limetky a podáváme s citronovým máslem a zeleninou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos na zázvoru s citronovým máslem

Zpět na recept