Losos marinovaný v kečupu z červené řepy se salátem s qiunoou a cizrnou

Ideální kombinace zdravé ryby a nevšedního spojení chuti citronu a červené řepy. Recept na výborný hlavní chod.


4.36x
30 min

Ingredience

4 ksfilet z lososa
6-8 lžickečup z červené řepy (foraging fox)

podle chuti

sůl
limetka
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olivový olej

salát

0.5 ksčervená paprika
1 ksčervená cibule
250 gcherry rajčata
125 guvařená cizrna
250 gquinoa
4 lžíceřepkový olej s citronovou příchutí (supernature)

Postup přípravy

Filety naložíme nejlépe přes noc do přírodního kečupu z řepy, jablek a mixu koření. Zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky.

Na salát si nakrájíme papriku na větší kousky, rajčata rozkrájíme podélně na čtvrtky a cibuli nakrájíme na kostičky. Quinou uvaříme v osolené vodě. Na 1 díl quinoi připadá 2,5 dílu vody.

Nakrájenou papriku opečeme na citronovém řepkovém oleji. Rajčata smícháme na pánvi s opečenou paprikou a přendáme do velké mísy. Cibuli spolu s uvařenou quinoou a cizrnou přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkou, přidáme olivový olej a promícháme.

Losos by neměl být před tepelnou úpravou příliš studený. Filety grilujeme v pánvi na másle nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty podle výšky filetu, potom otočíme a pokračujeme v grilování ještě 1 minutu.

Lososa marinovaného v kečupu z červené řepy servírujeme na připraveném salátu.
user-icon

autor bara.vask


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos marinovaný v kečupu z červené řepy se salátem s qiunoou a cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.