Linecké květinky

Velmi oblíbené klasické cukroví, které na našem stole nesmí chybět.


3.498x
45 min

Postup přípravy

Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme na kousky pokrájený změklý tuk, žloutek, strouhanou kůru z citronu a nejdříve nožem, později rukama zpracujeme do hladkého těsta. Vytvoříme z něj váleček, který zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.

Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku o síle 3 až 4 mm, ze které vykrajujeme květinky. Polovičku květin dáme rovnou na pečící papír rozložený na plechu, z druhé poloviny květin vykrájíme středy a dáme také na plechy.

Troubu předehřejeme na 200°C, plech tam vložíme, ihned stáhneme teplotu na 160°C dosvětle růžova.

Vychladlé celé květinky potíráme lineckou marmeládou a přiklápíme kvítky s vykrojeným středem. Linecké květinky necháme v krabici v chladu rozležet.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké květinky

Zpět na recept