Jednoduchý lilkový nákyp z brambor a papriky.
sůl | |
200 g | brambory |
150 g | lilek |
3 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika (červená) |
1 ks | paprika (zelená) |
Brambory pořádně odrhneme a uvaříme ve slupce. Papriky zbavíme jádřince a pecek a rozčtvrtíme je. Pokapeme je olejem a opečeme je na suché pánvi. Lilek omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které potřeme olejem a taky je zprudka opečeme. Plátky pak položíme na talíř a osolíme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Hotové brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem, ten potřemem zbylým olejeme a střídavě do misky vrstvíme bambory, papriky a lilky, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nákyp rukama stlačíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 40 minut.
Náky ihned podáváme a můžeme jej doplnit lehkou omáčkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.