Lilkový nákyp

Jednoduchý lilkový nákyp z brambor a papriky.


3.090x
60 min

Postup přípravy

Brambory pořádně odrhneme a uvaříme ve slupce. Papriky zbavíme jádřince a pecek a rozčtvrtíme je. Pokapeme je olejem a opečeme je na suché pánvi. Lilek omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které potřeme olejem a taky je zprudka opečeme. Plátky pak položíme na talíř a osolíme. Troubu předehřejeme na 150 °C.



Hotové brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem, ten potřemem zbylým olejeme a střídavě do misky vrstvíme bambory, papriky a lilky, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nákyp rukama stlačíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 40 minut.



Náky ihned podáváme a můžeme jej doplnit lehkou omáčkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.