Lilek na grilu

Lilek připravovaný na grilu podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s pečenými brambory a česnekovými dipy.


4.369x
30 min
3×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku.

Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet.

Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou.

Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek na grilu

Zpět na recept