Lilek na grilu

Lilek připravovaný na grilu podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s pečenými brambory a česnekovými dipy.


4.369x
30 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžícebylinky
1 dlolivový olej
3 lžícecitronová šťáva
1 ksvelký lilek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku. Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet. Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou. Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena