1 ks | hřebíček | |
1 ks | skořice celá | |
750 g | cukr krystal | |
1 l | pálenka | |
1 kg | černý rybíz | |
20 lístků | černý rybíz |
Kuličky černého rybízu ani lístečky, které jsme natrhali, nepereme je-li to možné. A pokud je to nutné, tak necháme opět oschnout. Lístečky promneme mezi prsty a rozložíme na dno větší zavařovací sklenice. Na rozložené lístky vložíme hřebíček, narovnáme rybíz a zasypeme cukrem.
Potom vše zalijeme pálenkou, hermeticky uzavřeme a necháme 3 měsíce v teplé a slunečné místnosti. Poté šťávu procedíme, listí a hřebíček odstraníme, ale kuličky rybízu rozmačkáme včetně jadérek a vrátíme zpět do sklenice se šťávou.
Po dalším měsíci luhování likér scedíme přes husté sítko a po pár dnech, kdy se usadí jemná sedlina můžeme rozlévat.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena