Likér z černého rybízu

Domácí likér z černého rybízu, který najdeme na mnoha zahrádkách.


3.0836x
35 min
2×

Postup přípravy

Kuličky černého rybízu ani lístečky, které jsme natrhali, nepereme je-li to možné. A pokud je to nutné, tak necháme opět oschnout. Lístečky promneme mezi prsty a rozložíme na dno větší zavařovací sklenice. Na rozložené lístky vložíme hřebíček, narovnáme rybíz a zasypeme cukrem.


Potom vše zalijeme pálenkou, hermeticky uzavřeme a necháme 3 měsíce v teplé a slunečné místnosti. Poté šťávu procedíme, listí a hřebíček odstraníme, ale kuličky rybízu rozmačkáme včetně jadérek a vrátíme zpět do sklenice se šťávou.


Po dalším měsíci luhování likér scedíme přes husté sítko a po pár dnech, kdy se usadí jemná sedlina můžeme rozlévat.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Likér z černého rybízu

Zpět na recept