Domácí kávový likér

Recept na výborný likér z kávových zrnek.


2.04x

Postup přípravy

Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Spolu se skořicí, celým hřebíčkem, cukrem a kávovými zrnky dáme do vysterilizované uzavíratelné nádoby a zalijeme rumem. Takto uložíme do chladu a temna, kde likér necháme minimálně týden louhovat. Občas zkontrolujeme a lahví protřeseme.

Po týdnu kávový likér ochutnáme. Pokud má již likér dostatečně silnou chuť, scedíme likér do čisté lahve a uložíme na tmavém místě, kde vydrží až rok.

Domácí kávový likér podáváme podle chuti, hodí se pro různé příležitosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kávový likér

Zpět na recept