Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem

Snadný recept na delikátní nákyp. Doporučuji pro začátečníky i labužníky.


5.013x
35 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Propláchneme rýži a poté vlijeme do vroucí vody. Necháme vařit téměř do změknutí. Mezitím si připravíme ovoce. Do nákypu se nejlépe hodí jahody, meruňky, broskve nebo jablka. Jahody, meruňky a oloupaná jablka nakrájíme na plátky nebo kostičky.

Skoro uvařenou rýži odstavíme, opatrně z hrnce vylijeme vodu. Rýži dáme dovařit, ale tentokrát již v mléce, dokud se nám nevytvoří hustá kaše. Tu poté osladíme, necháme trochu vychladnout, přidáme vejce a řádně promícháme.

Do zapékací misky klademe nejprve vrstvu rýžové kaše, poté ovoce, poté opět trochu kaše, zbytek ovoce a navrch opět rýži.

Bez víka dáme v otevřené míse péct nákyp do předem vyhřáté trouby na asi 200 °C, dokud nám povrch úplně nezezlátne.

Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem podáváme nejlépe ještě teplý, ale chutná i za studena.
user-icon

autor terezkaa02


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem

Zpět na recept