Recept na lehký oběd nebo večeři.
1 stroužek | česnek |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
200 g | brokolice |
6 ks | žampiony |
2 lžíce | sekaná petržel |
mletý pepř | |
150 g | kuřecí šunka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
strouhanka |
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkkou brokolici vyjmeme a necháme vychladit. Po vychladnutí nasekáme nadrobno. K brokolici přidáme jemně nasekanou šunku, cibuli, žampiony, petrželku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme brokolicové karbanátky, které obalíme ve strouhance. Lehké brokolicové karbanátky smažíme na pánvi bez oleje dozlatova. Lehké brokolicové karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor kvetina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena