Lehká zelňačka

Dietní polévka, kterou můžeme pojídat po celý den. Recept na zelňačku, kterou nezahušťujeme.


4.18x
75 min

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, zbavíme stopek a natí. Zelí, celer a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev, petržel a cibuli na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Zeleninu dáme do většího hrnce (kromě brambor), zalijeme vodou tak, aby byla veškerá zelenina zcela ponořena. Vaříme, přidáme masox a sůl.

Lehkou zelňačku vaříme asi 30 minut, nakonec přidáme brambory a vaříme do změknutí asi dalších 15 minut. Kdo má rád ostřejší, přidá společně s bramborami i chilli papričku.

Tuto dietní zeleninovou polévku podáváme i jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.