Lehká zelňačka

Dietní polévka, kterou můžeme pojídat po celý den. Recept na zelňačku, kterou nezahušťujeme.


4.18x
75 min

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, zbavíme stopek a natí. Zelí, celer a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev, petržel a cibuli na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu dáme do většího hrnce (kromě brambor), zalijeme vodou tak, aby byla veškerá zelenina zcela ponořena. Vaříme, přidáme masox a sůl. Lehkou zelňačku vaříme asi 30 minut, nakonec přidáme brambory a vaříme do změknutí asi dalších 15 minut. Kdo má rád ostřejší, přidá společně s bramborami i chilli papričku. Tuto dietní zeleninovou polévku podáváme i jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lehká zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena