3 ks | vejce | |
1-2 lžíce | máslo | |
3 ks | cibule | |
1 ks | cuketa | |
0.5 kg | rajče | |
2-3 ks | bobkový list | |
3 kuličky | nové koření | |
1 špetka | provensálské koření | |
3 lžíce | ostrý kečup | |
2 lžičky | směs koření na čínu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř |
Veškerou zeleninu očistíme. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, můžeme přidat na kostičky pokrájenou uzeninu. Vsypeme nakrájená rajčata, promícháme, přisolíme. Přidáme bobkový list, nové koření, směs koření na čínu, provensálské koření nebo alespoň tymián. Mírně opepříme a necháme chvíli podusit. Pak přidáme kečup, na kostičky nakrájenou cuketu promícháme a prohřejeme. Nakonec vmícháme vajíčka a necháme je zatuhnout. Hotové lečo s cuketou podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory nebo s bílým pečivem.
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!
Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena