Vaření.czReceptyLečo s čabajskou klobásou

Lečo s čabajskou klobásou

Lečo na maďarský způsob.


4.413x
45 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
2 ksstřední cibule
4 ksvelké rajče
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
6 ksvětší zelená paprika
250 gčabajská klobása

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Papriky a rajčata umyjeme, papriky zbavíme semínek a obojí nakrájíme na menší kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku. Zaprášíme mletou sladkou i štiplavou paprikou. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a nakrájenou klobásu. Osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, dokud nebude zelenina měkká a šťáva částečně vydušená. Nakonec lečo dochutíme solí a kořením. Lečo s čabajskou klobásou podáváme jako lehkou večeři s uvařenou rýží nebo pečivem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lečo s čabajskou klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena