Langoše za babku

Jednoduché, laciné a přitom tak moc dobré jídlo.


4.232x
45 min
1×

Ingredience

14 stroužkůčesnek
0.5 lolej
2 ksrajče
310 gkečup
25 dkgeidam
14 plátkůšunkový salám

těsto

2 lžíceolej
sůl
50 dkghladká mouka
vlažná voda
1 balíčeksušené droždí

Postup přípravy

Do mísy si dáme mouku špetku soli, zamícháme a přidáme sušené droždí. Přidáme vlažnou vodu podle potřeby, olej a vypracujeme těsto. Těsto dáme vykynout. Než nám vykyne, připravíme kečup, který smícháme s najemno nastrouhaným česnekem. Nastrouháme si sýr, nakrájíme rajčata a připravíme salám. Zatím nám těsto vykynulo. Těsto rozdělíme na 14 dílků, uděláme placičky a necháme chvilku zase kynout. Dáme si na plotnu vyšší pánev s asi 0,5 litru oleje a zapneme. Jakmile máme olej rozpálený, můžeme začít smažit. Po usmažení se dají langoše na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej. Langoše za babku potřeme směsí kečupu a česneku, posypeme sýrem a na dozdobení dáme plátek salámu a rajče. Langoše za babku ihned podáváme. Vegetariáni vynechají salám.
user-icon

autor Horynče

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Langoše za babku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena