Langoše z Mikyšky

Recept na mikyškové langoše.


3.56x
30 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
2 kelímkypolohrubá mouka
1 lžičkajedlá soda
1 kelímekMikyška (Kyška)

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Do vyšší mísy nalijeme Mikyšku (lze použít i Kyšku), přidáme 2 kalíšky od Mikyšky polohrubé mouky, kávovou lžičku sody, sůl a vejce. Všechny suroviny důkladně promícháme, až nám vznikne těsto. Necháme 15 minut odpočinout a pak dobře vymícháme. Poté z těsta osmažíme na rozpáleném oleji langoše a následně na talíři ozdobíme dle vlastní fantazie a samozřejmě chuti. Můžeme ozdobit na sladký i slaný způsob. Na sladký způsob potřeme langoše z Mikyšky marmeládou a na slaný způsob potřeme langoše kečupem či tatarkou, přidáme salám a posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Langoše z Mikyšky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena