Langoše od Katky

Langoše jsou oblíbená pochoutka pro každého. Zkuste je podle mého receptu.


3.4230x
90 min
4×

Postup přípravy

Mouku, vejce i sůl dáme do misky.

Mléko nalijeme do malého kastrůlku a rozehřejeme tak, aby bylo vlažné. Poté do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Čekáme, dokud se na povrchu mléka nevytvoří "pěna". Pak vlijeme kastrůlek mléka do již připravené misky s ingrediencemi. Těsto ručně zaděláme. Pak misku přikryjeme utěrkou a čekáme, dokud těsto na langoše nenakyne - asi 45 - 60 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a vyválíme.

Postupně z něj smažíme langoše na pánvi s olejem nebo ve friťáku.
Usmažené langoše pomažeme česnekem, který je rozdrcený v oleji. Langoše můžeme potřít kečupem, tatarkou nebo posypat sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Langoše od Katky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.