Langoše od Katky

Langoše jsou oblíbená pochoutka pro každého. Zkuste je podle mého receptu.


3.4230x
90 min
4×

Postup přípravy

Mouku, vejce i sůl dáme do misky.

Mléko nalijeme do malého kastrůlku a rozehřejeme tak, aby bylo vlažné. Poté do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Čekáme, dokud se na povrchu mléka nevytvoří "pěna". Pak vlijeme kastrůlek mléka do již připravené misky s ingrediencemi. Těsto ručně zaděláme. Pak misku přikryjeme utěrkou a čekáme, dokud těsto na langoše nenakyne - asi 45 - 60 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a vyválíme.

Postupně z něj smažíme langoše na pánvi s olejem nebo ve friťáku.
Usmažené langoše pomažeme česnekem, který je rozdrcený v oleji. Langoše můžeme potřít kečupem, tatarkou nebo posypat sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Langoše od Katky

Zpět na recept