Langoše na potom

Langoše, které si můžeme udělat i za několik dní. Těsto je stále vláčné.


4.312x
30 min
1×

Ingredience

1 špetkacukr
0.5 lžičkysůl
2 dlmléko
3 dkgkvasnice
100 gkysaná smetana
50 dkghladká mouka
1 ksvejce (M)

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Do trochy vlažného mléka dáme kvasnice, špetku cukru a uděláme kvásek. Do mísy dáme ostatní ingredience, přilijeme kvásek a zpracujeme v hladké těsto. Necháme v teple kynout asi 3/4 hodiny. Na plastový tácek nalijeme asi 3 lžíce oleje, rozetřeme ho po tácku a lžící vyhazujeme těsto, které roztahujeme na velikost malého talířku. Dělám to proto, že při smažení se nepřipaluje mouka jako kdyby se pracovalo na vále. Olej zůstane čistý. Langoše pak potíráme podle chuti česnekem, kečupem nebo sypeme strouhaným sýrem. Jestli těsto hned nespotřebujeme,vložíme ho do misky, přikryjeme a uložíme do ledničky i na několik dní. Může se znovu použít.
user-icon

autor jusma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Langoše na potom

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena