4 lžíce | olej | |
1 lžička | sůl | |
2 ks | vejce | |
kečup | ||
1.5 dkg | droždí | |
1 lžička | soda | |
1 kg | hladká mouka | |
olej na smažení | ||
strouhaný sýr | ||
7.5 dl | mléko | |
1 kelímek | bílý jogurt |
Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto.
Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout.
Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.
Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou.
Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena