Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny.
4 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
2 ks | vejce |
kečup | |
1.5 dkg | droždí |
1 lžička | soda |
1 kg | hladká mouka |
olej na smažení | |
strouhaný sýr | |
7.5 dl | mléka |
1 kelímek | velký bílý jogurt |
Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto.
Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout.
Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.
Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou.
Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.
autor janakrejsova
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.