Labužnický králík

Příprava je delší, ale budete překvapeni, jak chutná.


4.739x
0
4×

Ingredience

10 dkgslanina
1 kskrálík
1 ksvelká cibule
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená

nálev

1.5 dlolej
2 lžičkysůl
2 lžícehořčice
2 dlvoda
2 lžícekečup
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 lžičkymletý černý pepř

Postup přípravy

Připravíme si nálev. Smícháme olej, kečup, hořčici, vodu, sůl, pepř a mletou sladkou papriku. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Menšího králíka necháme vcelku, většího rozporcujeme. Vložíme ho do pekáče a zalijeme nálevem. Vše zasypeme plátky cibule, česneku a proužky čerstvých paprik. Přes noc necháme uležet. Před přípravou vložíme králíka do trouby a pečeme zvolna cca 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme plátky slaniny a necháme je rozškvařit. Měkké maso vyjmeme, výpek slijeme, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však být, zelenina by měla být dostatečně rozvařená. Maso na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Staňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Labužnický králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena