Labužnická musaka

Recept na výbornou musaku.


4.627x
90 min
13×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Přidáme maso a opečeme. Přidáme očištěná a nakrájená rajčata, malý protlak, česnek, oregano a pepř a 10 minut vše dusíme. Směs osolíme.

Veliký lilek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Brambory oloupeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě, scedíme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme chladným mlékem, rozmícháme a 15 minut provaříme. Omáčku zchladíme, vmícháme vejce, jogurt, strouhaný sýr a sůl.

Zapékací mísu vymažeme. Dáme lilek, brambory, maso, bešamel, lilek, brambory a bešamel. Labužnickou musaku zapékáme dozlatova.
user-icon

autor amika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Labužnická musaka

Zpět na recept