Kysané zelí 2

Labužnické dušené zelí se slaninou je velmi známé jako příloha k hlavním jídlům.


2.9986x
30 min
8×

Ingredience

60 gslanina
sůl
vývar
0.5 kscibule
kmín
20 ghladká mouka
500 gkysané zelí

Postup přípravy

Kysané zelí zalijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme kmín a zelí uvaříme téměř do měkka.

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zpěníme ji, zaprášíme moukou. Směs krátce osmažíme, přidáme k zelí a ještě chvíli povaříme. Zelí podle chuti přisolíme.

Kysané zelí podáváme s masem a přílohou podle chuti.

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kysané zelí 2

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.