Kynutý houskový knedlík

Recept na 10 porcí knedlíků.


3.4126x
120 min
5×

Postup přípravy

Předem si nakrájíme housky na kostičky.

Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.

Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.

Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.

Kynuté houskové knedlíky podáváme s vhodným hlavním jídlem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý houskový knedlík

Zpět na recept