Kynuté těsto z fary

Recept na základní kynuté lepší těsto, ze kterého snadno připravíte koláče, vánočky, buchty.


3.2133x
45 min
4×

Postup přípravy

Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a rozdrobíme do něj kvasnice. Na teplém místě necháme vykvasit.

Máslo utřeme se zbylým cukrem, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vykynuté kvasnice. Přilijeme trošku mléka, ale ne příliš, pouze aby nám vzniklo hustší těsto. Velmi dobře jej propracujeme a necháme raději déle kynout.

Během kynutí ještě několikráte propracujeme. Těsto necháme kynout vždy na teplém místě.

Po vykynutí těsto z fary zpracujeme podle potřeby a chuti.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté těsto z fary

Zpět na recept