Do poloviny hrnku nalijeme vlažné mléko a v něm rozdrobíme čerstvé droždí s trochou cukru. Necháme kynout asi čtvrt hodiny. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, vzešlý kvásek a ještě trochu mléka a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout zhruba půl hodiny. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme malé obdélníčky, které plníme libovolným ovocem.
Taštičky poté zavaříme ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté vidličkou obrátíme a ještě vaříme zhruba další tři minuty. Po vyjmutí taštičky, stejně jako knedlíky, propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podáváme bohatě posypané cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem, nakonec přelité rozpuštěným máslem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.

Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.

Autor:Veronika


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena