Kynuté ořechové rohlíčky

Překvapte rodinu domácími kynutými rohlíčky plněnými ořechovou náplní.


4.318x
0

Postup přípravy

V části mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a zaprášíme lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklý tuk i žloutky utřeme do pěny. Mouku smícháme se solí, přidáme kvásek a zbytek mléka. Poté vmícháme žloutkovou pěnu a těsto důkladně propracujeme. Necháme na teple vykynout (asi 1 hodinu).

Mléko svaříme s oběma cukry, nasypeme mleté ořechy a provaříme. Pak vmícháme rozinky a citronovou šťávu.

Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj trojúhelníky. Rozdělíme náplň a dílky těsta stočíme do rohlíčků. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout.

Kynuté ořechové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při 180°C do zezlátnutí. Horké rohlíčky pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté ořechové rohlíčky

Zpět na recept