Kynuté koláče od maminky

Recept na svatební koláče, které dělá moje máma.


4.012x
120 min

Postup přípravy

Do vlažného těsta rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek.

Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáváme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Přidáme rozpuštěný vlahý tuk a dobře vypracujeme. Těsto se nesmí lepit na stěny. Posypeme polohrubou moukou a necháme v teple vykynout.

Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Klademe je na vymazaný plech. Do středu každého bochánku vytlačíme mělkou jamku a naplníme ji tvarohovou nádivkou, povidly, ovocem nebo mákem. Posypeme drobenkou. Okraje koláčů potřeme tukem nebo vajíčkem. Kynuté koláče od maminky pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

user-icon

autor kvetina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté koláče od maminky

Zpět na recept