Kynuté knedlíky s jahodami

Recept na klasické lahodné knedlíky, které udělají radost nejen dětem, ale celé rodině.


3.0984x
45 min
2×

Ingredience

1 lžičkacukr
1 ksvejce
400 mlmléko
600 gjahody
30 gdroždí
500 ghrubá mouka

podle chuti

sůl
máslo
mletá skořice
tvrdý tvaroh

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem v troše vlažného mléka a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli, přilijeme zbývající mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě.

Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném válu a nakrájíme ho na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme jahodu a pečlivě ji do těsta zabalíme.

Vytvarované knedlíky necháme ještě chviličku odpočinout a potom je vaříme v mírně osolené vodě asi 6 minut. Uvařené kynuté knedlíky s jahodami vyjmeme a necháme odkapat.

Kynuté knedlíky s jahodami na talíři ozdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.