Kyjevský kotlet 2

Recept na velmi jemou pochoutku z kuřecích prsou. Jemnost pokrmu dodává čerstvé máslo, které vytvoří v kotletce dutinku a maso je velmi šťavnaté.


2.6145x
45 min

Postup přípravy

Očištěná, kůže zbavená prsíčka musíme nakrojit tak, aby vznikly řízky i s horní částí křidélka. Prsa naklepeme, osolíme a z jedné strany ochutíme chilli kořením.

Dobře ztuhlé máslo, nakrájíme na kostky asi po 15g. Vejce rozšleháme s mlékem.

Na každý plátek masa položíme kostičku másla, zabalíme a dobře spojíme párátkem.

Obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Necháme asi 15 minut na mrazáku. To proto, aby máslo před smažením řádně ztuhlo.

Kyjevské kotletky smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Podáváme obložené čerstvou zeleninou. Jako přílohu volíme bramborovou kaši, nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyjevský kotlet 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena