Květákovo-sýrové karbanátky

Recept na výborné zeleninové karbanátky.


5.028x
60 min
3×

Postup přípravy

Středně velký květák očistíme a rozdělíme na růžičky. V osolené vodě uvaříme doměkka, potom květák scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme sýr, postačí méně tučný eidam. Petrželku nasekáme najemno, případně použijeme sušenou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh.

Květák v hrnci rozšťoucháme na velmi drobné kousky, přidáme žloutky a pořádně promícháme. Přidáme sýr, strouhanku podle potřeby, sůl a veškeré koření a bylinky. Nakonec přimícháme bílky a můžeme tvarovat.

Ze směsi tvoříme menší květákovo-sýrové karbanátky, které těsně před smažením obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Květákovo-sýrové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod. Jsou dobré i studené jako chuťovka. Příjemně je doplní okurkový salát nebo sterilovaná okurka.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákovo-sýrové karbanátky

Zpět na recept