Květákové krokety

Květákové krokety s kousky uzeniny.


3.066x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Pak jej necháme vychladnout. Zatím si nakrájíme housku a namočíme ji v mléce. Salám nakrájíme na drobné kostičky.


Uvařený květák rozsekáme, přidáme uzeninu, namočenou housku, vejce a podle chuti sůl a muškátový květ. Směs dobře promícháme a prohněteme.

Z květákové hmoty tvoříme kuličky, které mírně zploštíme. Krokety obalíme ve vejci a strouhance. Po obou stranách krokety osmažíme a ihned podáváme.

Květákové krokety můžeme podávat jako hlavní chod, kde jsou vhodnou přílohou vařené brambory a zelenina, nebo jako přílohu k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové krokety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena